کوچینگ چیست؟

کوچینگ یا مربی گری چیست؟

کوچینگ چیست از زبان تیمور میری

در این ویدیو تیمور میری بنیان‌گذار آکادمی کوچینگ FCA انگلستان و مستر کوچ بین‌المللی به سؤال متداول کوچینگ چیست ؟ از دید یک کوچ و از دید یک شخص که می‌خواهد با یک کوچ کار کند (مراجع) پاسخ می‌دهد.

کوچینگ چیست از دو دید متفاوت

یکی از سؤال‌هایی که زیاد می‌شنوم این است که کوچینگ چیست؟ تجربه در دور دنیا با این لغت و حرفه، نسبتاً کم است. من این سؤال کوچینگ چیست را دو قسمت می‌کنم. قسمت اول از دنیای کوچ و قسمت دوم از دنیای کسی که نیاز دارد با کوچ کار ‌کند (مراجع).

کوچینگ چیست؟

کوچ یا مربی خواستار ایجاد یک ارتباط مؤثر با فردی است که می‌خواهد با او کار کند (مراجع)؛ یعنی یک زیربنا یا یک پی ای برای این رابطه ایجاد کند که بسیار مستحکم باشد. این زیربنا شامل رازداری، امنیت، احساس اعتماد و اطمینان است و این عوامل سبب می‌شوند تا فرد بتواند به‌راحتی با کوچ خود ارتباط برقرار کند و تمام مشکلات و دغدغه‌اش را بدون هیچ واهمه‌ای بیان کند و به خودش اجازه دهد حرف‌هایی را بزند که با بقیه مطرح نمی‌کند. ایجاد این فضا، خود یک مهارت است که این امنیت و اعتماد را به وجود می‌آورد.کوچ در دوره آموزش کوچینگ،برای ارائه خدمات به مراجع آماده می شود.

سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است که کوچ‌های حرفه‌ایی، طبق یک چهارچوب خاص و یک اصول اخلاقی مشخص، چه کسانی هستند و چگونه این اتفاقات را رقم می‌زنند؟

در اینجا اصول اخلاقی می‌گوید، کوچ مانند یک آیینه‌ی شفاف عمل می‌کند که اگر واقعیتی را می‌بیند، آن را جلوی شما بگذارد تا خودتان آن را ببینید. این آیینه هیچ‌گونه قضاوتی نمی‌کند؛ ولی اگر قضاوت کند، این آیینه چندان آیینه شفافی نیست! اگر شما این آیینه را قبول ندارید، ما (کوچ‌ها) حرف شمارا قبول داریم و می‌گوییم شاید این آیینه درست نبوده برای همین یک آیینه دیگر مقابلتان قرار می‌دهیم (بازخورد دیگری به شما می‌دهیم)

کوچ حرفه‌ای

یک کوچ حرفه‌ای یعنی کوچی که رازداری و عدم قضاوت دارد؛ یک کوچ حرفه‌ای، احترام مراجعش را حفظ می‌کند و او را باور دارد و مراجع را حتی از خودش بهتر می‌شناسد. پس یک کوچ حرفه‌ای، فردی است که باورهای درونی‌اش را به نمایش می‌گذارد؛ درعین‌حالی که قضاوت ندارد و در خدمت مراجع است.

8 صلاحیت فدراسیون کوچینگ ICF

یک بخش دیگر که برای یک کوچ حرفه‌ای باید اضافه کنیم همان 8 صلاحیت فدراسیون بین‌المللی کوچینگ (ICF) است که می‌توانیم در نقش یک کوچ آن‌ها را بیاموزیم. در حقیقت این مهارت‌ها، همان جعبه‌ابزاری است که دور کمر کوچ بسته‌شده. پس هنر من این است که چه زمانی از این مهارت‌ها استفاده کنم تا بتوانم رابطه‌ای اثر بخش داشته باشم. زمانی لازم است آیینه را در مقابل مراجع بگذارم و گاهی لازم است نوری بیندازم تا بتوانید جایی که نمی‌بینید را ببینید؛ و وقتی آن را دیدید، می‌توانید بهترین تصمیم را برای خودتان بگیرید. هنگامی که این موارد را در کنار هم قرار می‌دهیم، من یک کوچ حرفه‌ای، در خدمت مراجع هستم و در این شراکت قوی عمل کرده‌ام.

.

کوچینگ چیست؟ از دنیای مراجع

در بخش دوم سؤال کوچینگ چیست، درباره‌ی مراجعی است که می‌خواهد وارد فرایند کوچینگ شود و به دنبال ایجاد یک تغییر است. او چیزی را می‌خواهد که الآن ندارد. معمولاً آن را می‌خواهد و خودش به دنبال آن رفته اما یا سرعتش کم بوده یا ظاهراً نتوانسته به آن برسد و یا هر دو با هم؛ پس اینجا این شخص کمک لازم دارد و می‌خواهد این خلأ را پر کند. این دغدغه، دغدغه‌ی مراجع است، پس دغدغه کوچ چیست؟ دغدغه کوچ این است که مراجعش به چیزی که می‌خواهد برسد و یکی از تفاوت‌های کوچینگ با حرفه‌های دیگر این است که کوچ باید بداند مراجعش در حال حاضر کجاست و به کجا می‌خواهد برسد. وقتی مراجع کاملا می‌‌فهمد الآن دقیقا کجاست و شفافیت و وضوح پدیدار می‌شود که می‌خواهد کجا باشد، دراین‌بین یک‌فاصله به وجود می‌آید و مراجع می‌تواند این فاصله را به وضوح ببیند.

اینجاست که کوچ با ابزارهایی که دارد و محیط امن و ارتباطی که ایجاد کرده، مراجع را ترغیب به اقدام می‌کند. درواقع کوچ حرکت ایجاد می‌کند و گام‌هایی به آن سمت که مراجه تمایل به رفتن دارد ایجا د می‌کند. چنانچه این قدم‌ها با تشویق، ترغیب و قدردانی همراه باشد و تمام این مهارت‌ها کمک کند که این مراجع، قوت درون، استعدادها و توانمندی‌هایش را بیشتر بشناسد، اقدام و برنامه‌ریزی برای رسیدن به خواسته‌ی مراجع با تعهد، کامل می‌شود. کاری که مراجع مسئول آن است، برای انجام آن اقدام می‌کند و یک نفر را در کنارش دارد که می‌داند آن فرد (کوچ) در تمام طول مسیر همراه اوست و هر موقع بخواهد می‌تواند از او کمک بگیرد؛ این فرایند مانند این نیست که مثلا یک مدرس چیزی را یاد می‌دهد و شما پس از بیرون رفتن ازآن‌جا دوباره به عادت‌های قبلی‌تان بازمی‌گردید؛ یا کوچ روانشناس نیست که شمارا به گذشته ببرد و بخواهد مشکلات گذشته را حل کند.

کوچ درجایی شما را می‌بیند که توانمند هستید؛ یعنی همین الآن شما و جایی که قصد دارید بیشتر در آن توانمند شوید. همچنین کوچ یک Mentor هم نیست که بخواهد تجربیاتش را برای استفاده شما بگوید. کوچ مشاور هم نیست چون قرار نیست به شما بگوید چه‌کار کنید؛ بلکه به‌عنوان یک کوچ قرار است با کسی که هست و با جعبه‌ابزار کوچینگ و ارتباطی که ایجادشده، دنیای درونی شمارا با چراغ‌قوه یا آن آیینه نمایان کند تا شما ببینید و بخواهید که برای هدفتان اقدام کنید.

تعریف فدراسیون بین‌المللی کوچینگ ICF از کوچینگ چیست؟

“کوچینگ یک همکاری و مشارکت بین کوچ و مراجع است؛ که در طی آن، مراجع با استفاده از تفکر عمیق و خلاقیت خود، توانایی‌های شخصی و حرفه‌ای خود را افزایش می‌دهد”

چرا آموزش مربی گری؟

دنیای امروز شاهد تغییر با سرعت بالایی است و کمبود وقت یکی از مهم‌ترین چالش‌ها به‌حساب می‌آید. در دنیای امروز استفاده بهینه از ذهن خود، مهم‌ترین کار ما محسوب می‌شود. افراد به این دلیل وارد دوره کوچینگ می‌شوند تا مدرک مهارت‌های این حرفه را به دست آورده و در این سفر، قدرت ذهن، انتخاب و مسئولیت‌پذیری را به دست آورند. این مهارت در میان فارسی‌زبانان بسیار نوپاست مانند تمام جهان،‌ شما می‌توانید با هوشمندی این مسیر را سریع‌تر از دیگران آغاز نمایید و با طی مسیر آموزش کوچینگ برای آموختن مهارت‌‌ها یا تبدیل شدن به یک کوچ حرفه‌ای جزو پیشروها در این تخصص باشید. شما با طی آموزش مهارت‌های کوچینگ می‌توانید در هر گرایشی که به آن علاقه‌مند هستید مشغول به فعالیت شوید. در طول آموزش کوچنگ شما فرصت خواهید داشت با مراجعین با سوژه‌های متنوع به عنوان کوچ کار کنید و بهترین گرایش را برای خود برگزینید.

گرایش‌های مختلف کوچینگ

بیزینس کوچینگ
کوچینگ اجرایی
کوچینگ عملکرد
کوچینگ رهبری
کوچینگ زندگی
کوچینگ سلامت
کوچینگ شغلی
کوچینگ ثروت
کوچینگ رشد معنوی
کوچینگ مالی
کوچینگ تحصیلی
چینگ روابط
کوچینگ ورزشی

کوچینگ چیست از زبان دانشجویان و دانش‌آموختگان آکادمی FCA

کوچینگ چگونه کار می‌کند؟

سخنرانی جناب آقای تیمور میری

در همایش دانشجویان و دانش‌آموختگان آکادمی FCA

مخاطبین آموزش کوچینگ چه کسانی هستند؟

آموزش کوچینگ بر اساس استاندارد فدراسیون بین‌المللی کوچینگ (ICF) شامل 8 صلاحیت می‌باشد که در سه سطح تعریف‌شده است. اگر با حرفه‌های دیگر در سطح دانشگاه مقایسه کنید این سه سطح شامل سطح اول: کارشناسی، سطح دوم: کارشناسی ارشد و سطح سوم: دکترا محسوب می‌شود. این صلاحیت‌ها برای هر مرحله از زندگی مفید می‌باشند (از دانشجو تا افراد حرفه‌ای و بازنشستگان) چراکه این صلاحیت‌ها بر اساس بالا بردن آگاهی از خود و کسب دانش در مورد ایجاد ارتباط پایدار و گفتگوی مؤثر با هدف کمک به دیگران و حس مسئولیت‌پذیری برای حرکت به سمت آنچه مهم است طراحی‌شده است. اگر می‌خواهید رشد کنید و در رشد دیگران هم نقش داشته باشید و آمادگی تغییر را دارید، این مهارت‌ها برای شما مفید خواهند بود. کسانی که می‌خواهند سطح زندگی خود را ارتقا دهند یا کنار شغل فعلی خود درآمد اضافی ایجاد کنند و یا آماده هستند که کسب‌وکار خود را کاملاً بر اساس حرفه کوچینگ بنا کنند، این آموزش و سفر برای آن‌ها ایدئال است.

12 پاسخ

  1. کوچینگ و اصل کوچینگ همون چیزیه که بهش نیاز داریم یعنی اینکه به جای فکر کردن بیهوده به گذشته و اینده بر روی حال و الانمون تمرکز و سرمایه گذاری کنیم چرا که این حال ماست که گذشته و اینده مارو میسازه. این روزا هر مقاله ای رو از هر سایتی مثل وال استریت ژورنال یا دانشگاه کسب و کار یا …. باز میکنی یه اشاره ای به کوچینگ یا اصل اون داره ممنون از اینکه به این موضوع مهم به این صورت جامع و کامل پرداختید

    1. ممنون صبا از نظر ارزشمند شما
      دعوت میکنیم در این مورد مقاله چه-طور-ذهن-پر-سروصدا-را-آموزش-دهیم؟ را در سایت اکادمی مطالعه کنید

    1. با درود و سپاس از شما
      برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کوچینگ از شما دعوت میکنیم پکیج آموزشی هفت روز با کوچینگ رو در بخش فروشگاه سایت تهیه بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت توسط: آتکوتوسعه

جمعه نامه

با عضویت در این بخش جمعه ها منتظر دریافت یک محتوای ارزشمند در زمینه کوچینگ در ایمیل خود باشید.

Please wait...

عضویت شما در جمعه نامه ثبت شد

2023

© | تمام حقوق این سایت متعلق به آکادمی کوچینگ FCA انگلستان به سرپرستی تیمور میری می باشد.

2023 © | تمام حقوق این سایت متعلق به آکادمی کوچینگ FCA انگلستان به سرپرستی تیمور میری می باشد.

طراحی سایت توسط: آتکوتوسعه

4.1/5 - (182 امتیاز)

پنل مورد نظر را انتخاب کنید