مدل گرو در کوچینگ

مدل گرو در کوچینگ

مدل گرو در کوچینگ

کوچینگ حرفه‌ای چیست؟

فدراسیون بین‌المللی کوچینگ (ICF)، سازمانی حرفه‌ای است که برای تمامی اعضا به‌عنوان کوچی که عضوی از ICF است، دستورالعمل‌هایی را تنظیم کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به سایت ICF به نشانی زیر مراجعه کنید: www.coachfederation.org

ICF کوچینگ را این‌طور تعریف می‌کند:

کوچینگ نوعی شراکت مستمر جهت کمک به مراجعه‌کنندگان است که مراجع را به فکر وامی‌دارد و خلاقیت درونی او را بیدار می‌کند تا به نتایج رضایت بخشی در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود دست پیدا کند. در طول روند کوچینگ، مراجعه‌کنندگان آگاهی بیشتری نسبت به توانمندی (پتانسیل) خودشان پیداکرده و با عملکرد خود، کیفیت زندگی‌شان را بهبود می‌بخشند.

مدل کوچینگ چیست؟

احتمالاً این جمله را بارها شنیده‌اید که «ارزش یک تصویر بیش از هزار کلمه است» یا «شنیدن کی بود مانند دیدن».

اساساً این جمله بیانگر ارزش و کارایی ارتباط تصویری (visual communication) است. حقیقت این است که بیشترین دریافت ما از محیط پیرامونمان به‌وسیله قوه بینایی صورت می‌گیرد و مغز ما علاقه زیادی به تجزیه‌وتحلیل اطلاعات به‌صورت تصویری دارد. بر همین اساس اگر اطلاع‌رسانی و انتقال پیام به کمک تصویر صورت پذیرد، اثرگذاری و مدت ماندگاری آن در ذهن مخاطب، بیشتر خواهد بود.

مدل‌ها یا بازنمودهای بصری (visual representations) برای مشخص ساختن آنچه در طول یک فرایند مشخص رخ‌داده، استفاده می‌شوند. داشتن یک مدل همراه با یک توضیح مکتوب از جریان این فرایند، به کوچ کمک می‌کند تا در مورد آنچه انجام می‌دهد، توضیح بدهد.

این کار برای مراجع نیز تصویر واضحی ارائه می‌کند که بفهمد جلسه کوچینگ شبیه به چه چیزی خواهد بود. کوچ با داشتن مدلی که به‌صورت شفاف تعریف‌شده است، آسان‌تر به مراجعین احتمالی در جلسات آزمایشی، توضیح می‌دهد که در طول جلسات کوچینگ چه اتفاقی رخ خواهد داد.

بنابراین داشتن یک مدل و مشخص ساختن تفاوت‌های عملکرد یک کوچ با حرفه‌های دیگر، به مراجع کمک می‌کند که راحت‌تر کوچینگ را درک کند.

بازاریابی و مدل کوچینگ

بعد از مدت‌زمانی که کوچینگ را انجام داده‌اید، مدل شما خودش را تکرار می‌کند. البته به‌احتمال‌قوی این‌گونه راجع به آن فکر نکرده‌اید. با ایجاد مدلی که این روند را به‌صورت بصری نمایان کند، متوجه خواهید شد که صحبت با مراجعین احتمالی در خصوص آنچه انجام می‌دهید، آسان‌تر خواهد شد. می‌توانید از این مدل به‌عنوان وسیله‌ای برای بازاریابی یا ابزاری کارآمد در طول جلسات کوچینگ استفاده نمایید. همچنین می‌توانید با قرار دادن این مدل بر روی وب‌سایت خود یا دیگر ابزارهای تبلیغاتی، نشان دهید که مدل کوچینگ شما در جلسه کوچینگ به چه صورت است.

نمونه‌هایی از مدل کوچینگ

کوچینگ رشته‌ای ترکیبی است که ریشه در فلسفه و تمرینات حرفه‌ای دارد. درنتیجه مدل‌ها و شیوه‌های گوناگونی در کوچینگ به وجود آمده‌اند که بسته به روش یا رویکرد فلسفی که از آن نشئت‌گرفته‌اند، با یکدیگر تفاوت دارند. بسیاری از سازمان‌های آموزشی یا بخش‌های مختلف دانشگاه‌ها شیوه‌های منحصر به خود را برای آموزش دارند که به‌کارگیری این شیوه‌ها را در میان دانشجویان خود تبلیغ می‌کنند. بسیاری از کوچ‌های حرفه‌ای نیز به روش‌هایی مختص خودشان دست‌یافته‌اند و آن را به شیوه‌های گوناگون با دیگر افراد درگیر در حرفه کوچینگ، به اشتراک می‌گذارند.

یکی از شناخته‌شده‌ترین و رایج‌ترین مدل‌های کوچینگ

مدل گرو یکی از شیوه‌های ثبت‌شده انجام کوچینگ است که در برخی منابع معتبر از آن به‌عنوان محبوب‌ترین و رایج‌ترین مدل کوچینگ نیز نام‌برده می‌شود. مدل گرو چهارچوبی ساده و درعین‌حال قدرتمند برای ساختار سازی جلسات کوچینگ و منتورینگ دارد.

مدل گرو مدلی معروف است که مدت‌هاست در جلسات انفرادی و سازمان‌ها استفاده می‌شود. یکی از مهم‌ترین نقش‌های شما به‌عنوان یک کوچ این است که مراجعتان را کوچ[2] کنید تا نهایت تلاشش را بکند. با این کار، به او کمک می‌کنید تصمیمات بهتری بگیرد، مشکلاتی که مانع پیشرفتش می‌شود را حل کند، مهارت‌های جدید یاد بگیرد و به‌غیراز این‌ها کارش را گسترش دهد.

مدل گرو طرحی ساده اما قدرتمند برای شکل‌دهی جلسات کوچینگ شماست.

مدل گرو در کوچینگ

هدف (Goal): به مراجعتان، رفتاری که می‌خواهد تغییر دهد و موضوعی که در جلسه بیان می‌نماید به‌عنوان یک هدف نگاه کنید.

واقعیت کنونی (Reality): از مراجع بخواهید واقعیت و وضعیت حال حاضرش در رابطه باهدف جلسه را تشریح نماید.

گزینه‌ها یا موانع (Options or Obstacles): بعد از دیدن واقعیت کنونی نوبت آن است که تصمیم بگیرید چه‌کاری را انجام دهید یا به‌عبارتی‌دیگر تمام گزینه‌های ممکن برای رسیدن به هدف وی را در نظر بگیرید.

اراده یا راه حرکت (Will or Way forward): با بررسی واقعیت موجود و کشف گزینه‌های پیش رو، اکنون مراجع خود را متعهد کنید برای حرکت روبه‌جلو و به سمت اهدافش کارهای مشخصی انجام بدهد.

این مدل را در ابتدا کوچ‌هایی به نام‌های گراهام الکساندر، آلن فاین و سِر جان ویتمور در دههٔ هشتاد بنا نهادند.

یک‌راه مناسب برای تجسم مدل گرو این است که در نظر بگیرید یک سفر را چطور برنامه‌ریزی می‌کنید. در ابتدا، تصمیم می‌گیرید کجا بروید (هدف) و مشخص می‌کنید که در حال حاضر کجا هستید (واقعیت کنونی). سپس مسیرهای مختلف به مقصد را بررسی می‌کنید (گزینه‌ها). در قدم آخر یعنی تعیین اراده، مطمئن می‌شوید که به این سفر متعهد هستید و برای رویارویی با موانعی که ممکن است سر راهتان قرار بگیرند آماده‌اید.

نکته:

دو مهارت مهم برای کوچ یکی این است که سؤالات قوی بپرسد و دیگری اینکه به‌طور فعال گوش دهد. سؤالاتی با پایان باز بپرسید مثلاً «چه تأثیری داشت؟» به‌این‌ترتیب این اجازه را به مراجع می‌دهید تا توضیح دهد و دربارهٔ افکار و احساساتش صحبت کند که در مقابل به شما کمک می‌کند که عمیق‌تر به چیزی که گفته می‌شود گوش دهید. به خاطر داشته باشید که سکوت مراجع معمولاً زمان ارزشمندی برای تفکر است پس سؤال بعدی را به تعویق بیندازید و به او فرصت دهید تا بینش جدیدی به دست آورد.

ما در آکادمی کوچینگ FCA  انگلستان، معتقدیم که هر کوچ متفاوت از دیگری است و مدل و نحوهٔ کوچینگ مختص به خود را به همراه می‌آورد. به همین دلیل هر کوچ در طول برنامهٔ تربیت کوچ تخصصی، مدل خودش را توسعه می‌دهد. هر کوچ تشویق می‌شود تا به کوچینگ خود دقت کند و الگوهایی که روش‌های خاصشان را در ادارهٔ یک جلسه نشان می‌دهد بیابد. معمولاً پیش می‌آید که کوچ‌ها در ابتدا مدلی مانند مدل گرو را انتخاب می‌کنند چون به روش خودشان شبیه است و گونه‌ای از آن مدل را در طول زمان کشف کرده که شخصی‌سازی‌اش می‌کنند.

نویسنده: تیمور میری، کوچ MCC

بازنگری محتوا و ترجمه: الهام مظاهری

4.6/5 - (14 امتیاز)

شناسنامه مقاله

ناشر

آکادمی‌کوچینگ‌ FCA انگلستان

تاریخ انتشار

1399٫10٫22

اشتراک گذاری :

عضویت در جمعه نامه

Please wait...

عضویت شما در جمعه نامه ثبت شد

8 پاسخ

  1. سلام. جامع و مفيد بود .مقالات ديگري هم که برايم ايميل ميشود مي خوانم عالي هستند و کاربردي . از توسعه کاربردي دانش در فضاي مجازي متشکرم

  2. درود بر شما، از اینکه مطالب مفید و ارزنده و کاربردی ارائه می کنید سپاسگزارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنل مورد نظر را انتخاب کنید