رئیس شما می‌تواند برای قلب شما مفید یا مضر باشد!

رئیس شما می‌تواند برای قلب شما مفید یا مضر باشد!

رئیس شما می‌تواند برای قلب شما مفید یا مضر باشد!

بیماری قلب و عروق در حال حاضر بیشتر از هر بیماری دیگری در امریکا منجر به مرگ‌ومیر می‌شود و هزینه‌ای بیشتر از هر بیماری دیگر ازجمله آلزایمر و دیابت، به سیستم بهداشتی تحمیل می‌کند.
در طی دهه آینده، شرایط حتی از این نیز بدتر خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۰، شیوع بیماری‌های قلب و عروقی، بین افراد بالای ۲۰ سال، به ۴۰ درصد می‌رسد و انتظار می‌رود که هزینه‌های مستقیم پزشکی آن سه برابر شده و به ۸۰۰ بیلیون دلار برسد.
در یک مطالعه اخیر که بر اساس یافته‌های تحقیقات گالوپ روی بیش از ۴۱۲/۰۰۰ فرد شاغل تمام‌وقت در امریکا بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ انجام‌شده و در مجله بین‌المللی پژوهش‌های محیطی و بهداشت عمومی به چاپ رسیده است، عنوان‌شده که افراد سرپرست در محیط‌های کاری می‌توانند بخشی از راه‌حل این مشکل مرگ‌بار و هزینه‌بر باشند.

«آیا سرپرست شما، همواره محیطی سرشار از اعتماد و گشودگی برای شما فراهم می‌کند یا خیر؟»
۲۱ درصد از تمام کارکنان موردمطالعه در امریکا به این سؤال پاسخ «نه» دادند.

تعدادی از مطالعات قبلی ارتباط بین استرس‌های محیط شغلی و ریسک فاکتورهای بیماری‌های قلب و عروق را ثابت کرده‌اند؛ اما با توجه به این‌که «اعتماد» یکی از مهم‌ترین ارکان سرمایه اجتماعی به‌خصوص در محیط کار است، نویسندگان این مقاله ارتباط بین شاخص «اعتماد» در محیط کار و هفت ریسک فاکتور بیماری‌های قلب و عروق را یعنی سیگار کشیدن، چاقی، فعالیت فیزیکی اندک، رژیم غذایی نامناسب، دیابت، کلسترول بالا و فشارخون بالا، موردبررسی قراردادند.
نویسندگان مقاله مدل‌های آماری رگرسیونی برای ویژگی‌های جمعیت شناختی افراد موردبررسی، در زمینه هر یک از ۷ ریسک فاکتور به‌عنوان متغیرهای وابسته طراحی کردند. در مقابل متغیر مستقل مطالعه که متغیر «اعتماد» بود و برای سنجش آن از پرسشی به شکل زیر استفاده کردند: «آیا سرپرست شما، همواره محیطی سرشار از اعتماد و گشودگی برای شما فراهم می‌کند یا خیر؟»
۲۱ درصد از تمام کارکنان موردمطالعه در امریکا به این سؤال پاسخ «نه» دادند. چه برای زنان و چه برای مردان، بیشترین بی‌اعتمادی بین کارکنان سنین ۴۵ تا ۶۴ سال بود (زنان ۲۴/۴ درصد و مردان ۲۳ درصد) و بعدازآن در بین گروه سنی ۳۰ تا ۴۴ سال (زنان ۲۲/۳ درصد و مردان ۲۰/۵ درصد)
به‌طورکلی نویسندگان مقاله دریافتند که میزان اعتماد و احتمال داشتن خیلی از ریسک فاکتورهای قلب عروق باهم مرتبط هستند. در میان کارکنانی که سرپرستشان جو بی‌اعتمادی را حاکم کرده بود (کسانی که پاسخ «نه» به آن سؤال داده بودند) خطر داشتن ۴ یا بیشتر ریسک فاکتورهای بیماری قلب و عروق، بیش از ۲۰ درصد بود.

تأثیر شاخص «اعتماد» بر روی قلب

بعد از اصلاح آماری برای ویژگی‌های جمعیت شناختی و همچنین بر اساس داشتن بیمه درمانی، آنان دریافتند که شاخص «اعتماد» با داشتن هر هفت ریسک فاکتور بیماری قلب و عروق چه در میان زنان و چه در میان مردان مرتبط است:
– کارکنانی که در محیطی باز و سرشار از اعتماد کار نمی‌کنند، احتمال بالاتری برای داشتن فشارخون بالا و کلسترول بالا و دیابت داشتند.
– کارکنان محیط‌های سرشار از بی‌اعتمادی همچنین، با احتمال بیشتری در زمان انجام مطالعه سیگاری بودند، رژیم غذایی نامناسب داشتند و چاق بودند.
– زنانی که در محیط‌های سرشار از بی‌اعتمادی کار می‌کردند با احتمال بیشتری فعالیت فیزیکی محدودی داشتند.
– احتمال خطر داشتن ۴ ریسک فاکتور به بالا در محیط‌های سرشار از بی‌اعتمادی، افزایش‌یافته بود.

Mistrustful environment

  Women Men
  OR (95% CI)* OR (95% CI)*
High blood pressure 1.15 (1.11, 1.20) 1.20 (1.16, 1.24)
High cholesterol 1.18 (1.13, 1.22) 1.22 (1.18, 1.26)
Diabetes 1.15 (1.09, 1.23) 1.18 (1.12, 1.25)
Current smoker 1.15 (1.10, 1.20) 1.15 (1.11, 1.19)
Poor diet 1.10 (1.07, 1.14) 1.11 (1.07, 1.15)
Insufficient physical activity 1.10 (1.06, 1.14) 1.08 (1.05, 1.11)
Obese 1.18 (1.14, 1.23) 1.18 (1.15, 1.22)
Four or more risk factors 1.22 (1.16, 1.27) 1.29 (1.25, 1.34)
Models adjusted for age, race/ethnicity, education, marital status, family income and health insurance; *Odds ratios and 95% confidence intervals; Recreated with permission
GALLUP-SHARECARE WELL-BEING INDEX, 2010-2012

نتیجه‌گیری

محیط‌های کاری منفی، بخصوص محیط‌های سرشار از بی‌اعتمادی، چنانکه در مطالعه فوق مشخص شد، با احتمال بالاتر حضور ریسک فاکتورهای بیماری‌های قلب و عروق مرتبط هستند. رفتار سرپرست‌ها در محیط‌های کاری، می‌تواند سطح سلامت افراد زیر نظر ایشان را ارتقا بخشد؛ بنابراین، مداخله در محیط کار برای کنترل بیماری‌هایی قلب و عروق و سایر مسائل مزمن بهداشتی می‌تواند از طریق اعمال اثر روی ارکان سرمایه‌های اجتماعی همانند اعتمادسازی به وقوع بپیوندد. ارتقای کارآمدی افراد سرپرست و رفتار ایشان از طریق دادن آموزش‌های لازم به آن‌ها می‌تواند قدم مهمی در ارتقاء سطح سلامت کارکنان باشد.

 

« استفاده از مهارت‌های کوچینگ در محل کار می‌تواند در این مورد بسیار راه‌گشا باشد، پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی بیزینس کوچینگ در محل کار چیست؟را مطالعه نمایید» 

مرجع:

Trust in the Work Environment and Cardiovascular Disease Risk: Findings from the Gallup-Sharecare Well-Being Index

برگردان: دکتر سيده سيمين دخت حسینی 

 

4.4/5 - (21 امتیاز)

شناسنامه مقاله

ناشر

آکادمی‌کوچینگ‌ FCA انگلستان

دسته بندی

تاریخ انتشار

1398٫07٫15

اشتراک گذاری :

عضویت در جمعه نامه

Please wait...

عضویت شما در جمعه نامه ثبت شد

7 پاسخ

  1. بسیار زیبا لذت بردم از این تحقیق علمی، سپاسگزارم بخاطر مقاله خوب شما حتما در محیط کاری ازش استفاده میکنم.

  2. متاسفانه اکثر کارفرمایان ایرانی با کارمندان رفتاری شبیه برده داری نوین و استثماری دارن و با این قوانین کاری که همه به نفع کارفرماست کارمندان مجبورن که با سختی محیط زندگی کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنل مورد نظر را انتخاب کنید