تیپ‌های شخصیتی مختلف چگونه با فرهنگ همیشه در دسترس بودن کنار می‌آیند؟

تیپ‌های شخصیتی مختلف چگونه با فرهنگ همیشه در دسترس بودن کنار می‌آیند؟

ffff

حتی قبل از اینکه کووید-19 بسیاری از مردم را خانه‌نشین کند، در میانه یک انقلاب بودیم. تکنولوژی نحوه مدیریت کار و زندگی ما را به شدت تغییر داده‌است. خدمات و اطلاعات 24 ساعته در دسترس است و ما به راحتی می‌توانیم با هر کسی، در هر زمان و در هر نقطه از جهان ارتباط برقرار کنیم.

با این حال، هر راحتی‌ بهایی دارد. وقتی تلفن‌های هوشمند ما همیشه روشن و در دسترس هستند، “از دسترس خارج‌ شدن” برایمان سخت می‌شود. ممکن است ناخواسته بخشی از “فرهنگ همیشه در دسترس” شده باشیم که اثرات منفی زیادی بر سلامت و رفاه ما دارد. به عنوان مثال، تحقیقات نشان داده است که همیشه در دسترس بودن، تضاد و تداخل بین زندگی کاری و زندگی در خانه ما را افزایش می‌دهد، ارسال و دریافت ایمیل خارج از ساعات کاری معمول به طور قابل توجهی به افزایش استرس دامن زده و استفاده اجباری از اینترنت با اعتیاد به کار رابطه مستقیم دارد.

و اکنون که بسیاری از ما از خانه کار می‌کنیم و با همکاران خود منحصرا از طریق رسانه‌های الکترونیکی ارتباط داریم، مرزهای بین خانه و محل کار می‌تواند به طور فزاینده‌ای محو شود و از دسترس خارج‌ شدن را دشوارتر کند.

کوچینگ شغلی

چگونه می‌توانیم از امکانات فناوری مدرن بهره ببریم و در عین حال مضرات فرهنگ همیشه در دسترس را به حداقل برسانیم؟ سازمان من، شرکت مایرز بریگز، مطالعه‌ای تحقیقاتی برای یافتن پاسخ‌ این سوال انجام داد. در سال‌های 2018 و 2019 بیش از 1000 نفر را مورد بررسی قرار دادیم و در مورد نوع شخصیت، رفتار و دیدگاه‌های آن‌ها درباره فرهنگ همیشه در دسترس پرسیدیم. هم‌چنین سطوح رضایت شغلی و تعارض کار و خانه را همراه بسیاری عوامل دیگر بررسی کردیم.

نتایج روشنی‌بخش بود. شرکت‌کنندگان به همه جنبه‌های فرهنگ همیشه در دسترس دیدی منفی نداشتند. بیش از 10 درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند که همیشه در دسترس بودن به آن‌ها کمک می‌کند در جریان کارهای مهم بمانند و پاسخ‌های سریع دریافت کنند و مکان و زمان کارشان انعطاف‌پذیر ‌شود. و کسانی که می‌توانستند به ایمیل‌های کاری یا تماس‌های خارج از دفتر دسترسی داشته باشند، مشارکت کاری و رضایت شغلی بیشتری را گزارش کردند.

اما به طور کلی، معایب به مزایا غلبه کرد. نزدیک به یک سوم از پاسخ‌دهندگان گفتند که نمی‌توانند از دسترس خارج‌ شوند، بیش از یک چهارم گفتند که فرهنگ همیشه در دسترس در زندگی شخصی یا خانوادگی آن‌ها تداخل ایجاد کرده، و یک پنجم نشان دادند که این فرهنگ می‌تواند منجر به فرسودگی ذهنی شود. برخی نظرات بسیار منفی ابراز کردند. برای مثال، یکی از پاسخ‌دهندگان گفت: « خسته می‌شوید، زندگی خصوصی ندارید، زمانی برای بچه‌ها ندارید، به خاطر موقعیت‌های پرتنش زیاد و از دست دادن دوستان یا روابط نزدیکتان در پایان عمر پشیمان می‌شوید.» بخشی از فرهنگ همیشه در دسترس بودن اغلب منجر به سطوح استرس بالاتر، تعارض بیشتر کار و خانه، حواس‌پرتی بیشتر در محل کار و خانه و افزایش مشکل در تمرکز می‌شود.

کوچینگ فردی

هم‌چنین بررسی کردیم که مردم چطور با استرس ناشی از همیشه در دسترس بودن کنار می‌آیند. اکثر آن‌ها از چهار استراتژی کلی استفاده می کردند؛ اما تیپ‌های شخصیتی مختلف به آن‌ها واکنش متفاوتی نشان دادند، بنابراین ما از این دریچه به آن‌ها نگاه خواهیم کرد. مدل شاخص تیپ شخصیتی مایرز-بریگز چهار جنبه از شخصیت را این‌طور ارزیابی می‌کند که آیا افراد ترجیح می‌دهند:

  • به اطلاعات بر اساس تجربه و شواهد حواس پنجگانه (احساس) اعتماد و از آن استفاده ‌کنند یا با در نظر گرفتن آینده و نحوه ارتباط چیزها برای تشکیل یک تصویر بزرگ (شهود).
  • بر اساس منطق عینی (تفکر) تصمیم ‌بگیرند یا بر اساس ارزش‌ها و نحوه تاثیرگذاری تصمیم بر افراد (احساس).
  • به روشی ساختارمندتر و سازمان‌یافته‌تر (قضاوت) زندگی کنند یا به روشی انعطاف‌پذیرتر و خودانگیخته‌تر (ادراک).

نگاهی به این چهار استراتژی در پرتو تیپ شخصیتی می‌تواند به شما کمک کند تا نحوه استفاده مؤثرتر از آن‌ها را برای کاهش تأثیرات منفی همیشه در دسترس بودن، شناسایی کنید.

1- برای از دسترس خارج‌ شدن زمان و مکان ایجاد کنید.

اگر ترجیحات برون‌گرایی دارید، با انجام کاری فعال، شاید با دیگران، دوباره شارژ شوید (حتی اگر این اتفاق به صورت مجازی در حین فاصله‌گذاری اجتماعی رخ دهد). اگر از خانه کار می کنید، حتما استراحت کنید. اگر می‌توانید به پیاده‌روی یا دویدن بپردازید یا کاری جدید و متفاوت انجام دهید. برخی افراد برون‌گرا هنگام استرس‌زدایی، گذاشتن دستگاه‌های خود را در اتاقی دیگر مفید می‌دانند. با دیگران در تماس باشید و از ویدئو استفاده کنید نه فقط صدا.

اگر ترجیحات درونگرایی دارید، با انجام کاری که به شما فرصت می‌دهد تا فکر کنید یا بتوانید در آن جذب شوید، دوباره شارژ شوید. محلی آرام در خانه خود فراهم کنید که بتوانید در آن کار کنید و/یا در آن خلوت کنید. سعی کنید جلسات آنلاین را محدود کنید، اما اطمینان حاصل کنید که با افراد دیگر تماس دارید.

2- مراقب اضافه بار اطلاعات باشید.

اگر ترجیحات حسی دارید، توقف کنید و یک قدم به عقب بردارید. روی تصویر بزرگ تمرکز کنید؛ چه چیزی مهم است؟ برای جلوگیری از گم شدن در جزئیات، با افراد دیگر در تماس باشید و نظر آن‌ها را در مورد وضعیت جویا شوید. برای درست کردن هر چیز کوچک یا داشتن یک محیط کاری عالی در خانه وسواس نداشته باشید.

اگر ترجیحات شهودی دارید، از تمام احتمالات خودداری کنید. خود را در لحظه نگه دارید. هر بار یک چیز را امتحان کنید و به آن پایبند باشید. اگر در خانه کار می کنید، می‌توانید به راحتی از یک ایده برای رسیدن به ایده دیگری رد شوید.

3- حد و مرز ایجاد کنید.

اگر ترجیحات فکری دارید، تأثیر خود را بر دیگران در نظر بگیرید. به عنوان مثال، قبل از ارسال پیام‌، آن را مطالعه کنید. ارتباطات نوشتاری افراد “متفکر” می‌تواند بسیار مستقیم و متمرکز بر کار باشد و ممکن است برای دیگران کوتاه و غیرشخصی به نظر برسد. بدون تماس چهره به چهره، ممکن است سوءتفاهم به وجود آید.

اگر ترجیحات احساسی دارید، بین حمایت از دیگران و رسیدگی به نیازهای خود تعادل ایجاد کنید. این کار وقتی از تأثیر بحران کووید-19 بر دیگران نگران هستید دشوار است، به خصوص اگر دوستان نزدیک و خانواده شما برای کمک نزدیکتان نباشند. حمایت هایی را که نیاز دارید شناسایی کنید و برای دستیابی به آن‌ها اقدامات آگاهانه انجام دهید.

4- تعادل بین کار و زندگی مناسب خود را پیدا کنید.

اگر ترجیحات قضاوتی دارید، با خود و دیگران در مورد اینکه چه زمانی از فناوری در خانه استفاده می‌کنید و چه زمانی استفاده نمی‌کنید، حد و مرزی تعیین کنید؛ اما در مواقع ضروری انعطاف‌پذیر باشید. خاموش کردن دستگاه‌های خود در زمانی که کار نمی‌کنید به احتمال زیاد سطح استرس شما را کاهش می‌دهد، بنابراین برای دیگران روشن کنید که چه زمانی در دسترس هستید و چه زمانی در دسترس نخواهید بود. اگر بحران کووید-19 به این معنی بود که شما به طور ناگهانی مجبور شدید روال خود را تغییر دهید، روال‌های جدیدی ایجاد کنید. اگر در خانه کار می‌کنید، با داشتن محل کار مشخص و دوری از آن در خارج از ساعات کاری، «کار» و «خانه» را از هم جدا نگه دارید.

اگر اولویت‌های ادراکی دارید، ممکن است از برخی جنبه‌های کار در خانه لذت ببرید، مانند آزادی و انعطاف‌پذیری در ساعات کاری خود. اما انتظار نداشته باشید که دیگران لزوما همین احساس را داشته باشند. از ارسال ایمیل یا درخواست چت خارج از ساعات کاری عادی خودداری کنید. برای فعالیت های دیگر کمی وقت بگذارید تا روزهای کاری شما بیش از حد معمول نشود. تایم باکس کردن (تبدیل لیست کارهایتان به بلوک‌های زمانی در تقویمتان) می‌تواند به انجام این کار کمک کند.

فناوری می‌تواند افراد را توانمند کند، اما هم‌چنین می تواند باعث شود احساس بردگی کنند. با فکر کردن دقیق در مورد نحوه و زمان استفاده از آن، می توانید موقعیت مطلوب خود را پیدا کنید. در بحران کنونی، این موضوع از همیشه مهم‌تر است.

نوشته: جان هکستن 25 ژوئن 2020

2/5 - (1 امتیاز)

شناسنامه مقاله

ناشر

آکادمی‌کوچینگ‌ FCA انگلستان

تاریخ انتشار

1401٫06٫25

اشتراک گذاری :

عضویت در جمعه نامه

Please wait...

عضویت شما در جمعه نامه ثبت شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنل مورد نظر را انتخاب کنید