چرا کوچینگ در محل کار و چرا اکنون؟

چرا کوچینگ در محل کار و چرا اکنون؟

کوچینگ سازمانی

این اصطلاح با چند نام خوانده می ­شود: کوچینگ حرفه­ ای، رهبری، مدیریت کسب و کار یا کوچینگ در محل کار. اما این اصطلاح به چه معناست و چگونه می­تواند به شما کمک نماید؟

کوچینگ در محل کار به چه معناست؟

کوچینگ در محل کار فرایندی است که افراد را به ابزارها، دانش و فرصت­ هایی مجهز می­ کند که نیاز دارند خودشان را برای مؤثر و کارآمد بودن در تعهدی که نسبت به خود، شرکت و کارشان دارند، کاملاً رشد و ارتقا دهند. نوعی «مشارکت هدفمند» با تمرکز بر رشد و توسعه فرد در جهت تبدیل شدن او به «بهترین نسخه خود» طراحی می­شود تا فرد بتواند شایستگی و استعدادهایش را به نمایش بگذارد.

فرایندی به ­دور از منیت و خودخواهی که در آن لحظاتی با قابلیت کوچ ­پذیری مؤثر خلق می ­شوند تا تمایزها و برتری­ های فرد بیرون کشیده شود و تغییر در تفکر و رفتار افزایش یابد.

بسیاری از سازمان­ها، محققان و رهبران، کوچینگ را به عنوان «رهبری انتقادی» و «شایستگی مدیریتی» تعریف کرده ­اند. علاوه بر این، کارکنان نیز بارها و بارها تقاضای کوچینگ داده ­اند. در واقع، کوچینگ حقیقی انعطاف­­پذیری و اثربخشی کارکنان و سازمان­ها را در ایجاد تغییر و تحول، ارتقا می­دهد.

ما کوچینگ در محل کار را به عنوان مجموعه ­ای از مهارت­ ها، فرایندها و دانشی تعریف می­ کنیم که افراد با استفاده از آن خود را در ایجاد بیشترین اثرگذاری درگیر می­کنند و در حین درک و تجربه تغییرات مداوم، همواره در حال نیرو بخشیدن به خود و سازمانشان هستند.

اگرچه کوچینگ از یک­سری مهارت­ها و توانایی­ های مدیریتی بهره می­ برد، اما کوچینگ در محل کار، مهارت­ های مدیریتیِ دوباره تعریف شده نیست. کوچینگ با رشد، پیشرفت و کامیابی کارکنان سروکار دارد و این کار را از طریق حذف موانع با هدف نمایش و افزایش خلاقیت فرد انجام می­دهد. این درحالی است که مدیریت تنها با نظارت، ارزیابی و دستابی به اهداف سروکار دارد.

با اینکه کوچینگ نیز از برخی فرایندهای ارتباطی یکسان استفاده می­ کند، اما کوچینگ در محل کار مشاوره و درمانگری نیست. کوچینگ درباره خلاقیت، عملکرد و اقدام است، درحالی­که درمانگری با حل و فصل و بهبود مسائل گذشته سروکار دارد.

هرچند کوچ­ ها از تجارب خود استفاده خواهند کرد، موقعیت­ها را تشخیص خواهند داد و در برخی موارد نیز به اظهار نظر یا ارائه پیشنهادهایی خواهند پرداخت، اما کوچینگ منتورینگ یا مشاوره نیز نمی­ باشد. کوچینگ تمام دانش و تجربۀ فرد را به­کار می­گیرد تا او را قادر سازد تحت فرایند کوچینگ قرار بگیرد و بهترین عملکرد، ارتباطات و راهکارهای خود را خلق نماید و توسعه دهد.

و در نهایت، کوچینگ آموزش دادن یا تدریس نیست. کوچ­ها اطلاعات را در اختیار افراد قرار می­ دهند و از افرادی که تحت کوچینگ آنها قرار دارند در جهت توسعه مهارت­ها و دانش­شان حمایت می­کنند.

چرا کوچینگ در محل کار و چرا اکنون؟

کوچینگ باعث ارتقا و بهبود خلاقیت، عملکرد موفقیت­ آمیز و انعطاف­ پذیری می­ گردد و به سازمان­ها مزیتی رقابتی و روشی مؤثر عرضه می­دارد تا در شرایطی همراه با تغییرات مداوم، به ­خوبی پیش بروند و فعالیت نمایند. سازمان­ های موفقی همچون هیولت پکِرد، IBM، MCI، و دیگر سازمان­ها دریافته ­اند که مدیران باید توانایی کوچ کردن کارکنان خود و یگدیگر را داشته باشند. آنها کوچینگ را در برنامه توسعه مدیریت/رهبری خود گنجانده ­اند.

کوچینگ در این سازمان­ها به ­عنوان «رهبری انتقادی» و «شایستگی مدیریتی» تعریف شده است.  این سازمان­ ها می ­دانند که سبک سنتی مدیریت، یعنی «نظارت و کنترل»، دیگر در محیط و شرایط امروزی مؤثر نیست؛ شرایط و موقعیتی که به پاسخ و واکنش سریع، خلاقیت مؤثر و قدرتمند، انعطاف­پذیری، تلاش و عملکرد فردی نیاز دارد تا رقابت حفظ شود و ادامه یابد.

حفظ این موقعیت بسیار حائز اهمیت است و کوچینگ از توسعه شغل/حرفه و رضایتمندی کارکنان که منجر به حفظ کارکنان ارزشمند می­شوند، حمایت می­ کند.

کارکنانی که کوچ می­ شوند تا کاری را انجام دهند، نسبت به آن­هایی که برای انجام دادن آن کار مدیریت می ­شوند، بیشتر به نتایج کار و دستیابی به اهداف سازمان متعهد هستند و انرژی و زمان بیشتری صرف می­کنند.

سازمان­های موفق نیز دریافته­ اند که برای حفظ و ادامه رقابت، آموزش مداوم نیروی­ کار امری ضروری است. با این حال، این آموزش بدون کوچینگ اثربخشی خود را به سرعت از دست می ­دهد و اغلب در رسیدن به تغییرات رفتاری پایدار مورد نیاز، ناکام می­ ماند. درحالی­که آموزش یک «رویداد» می ­باشد، کوچینگ یک فرایند است؛ فرایندی که مرحله بعدی ارزشمند برای آموزش محسوب می­ شود تا اطمینان حاصل کند که دانش جدیدِ منتقل شده در واقع به یک رفتار آموخته­ شده تبدیل می­ شود.

کوچینگ هرگز بیش از اکنون و در آینده ضرورت نداشته است.

حرکت روبه جلو و به سمت تغییر، امری عادی خواهد بود و انعطاف­پذیری و عملکرد فردی نیز برای موفقیت تیمی و سازمانی بسیار ضروری به نظر خواهد رسید. کوچینگ از اهرم قدرت و توانایی­های فردی برای به حداکثر رساندن عملکرد استفاده می ­نماید.

همچنین، کوچینگ امکان آموزش مستقیم حین کار و نیز آموزش به­ موقع را که متناسب با شرایطی خاص باشد، فراهم می­سازد. کوچینگ با امکان­پذیر ساختن تغییرات رفتاری، این امکان را برای پروژه­ ها و افراد فراهم می­ کند تا به سرعت و با تلاش کمتر روبه جلو و پیشرفت حرکت کنند. امروزه تغییر در تجارت، اغلب به­صورت خطی نیست و به تغییر سریع به سمت مدل­ های کاملاً جدید نیاز دارد. کوچینگ حقیقی و راستین افراد را در ایجاد این تغییرات سریع که لازمۀ مواجهه با خواسته­ های تجاری متغیر است، حمایت می­ کند.

امروزه کارکنان قراردادهای استخدامی جدیدی را تجربه می­کنند که در دهه 80 ایجاد شده ­اند و اکنون بخشی از زندگی حقوقی سازمان هستند. براساس این قراردادهای جدید، اعتماد به نفس شغلی یکی از شایستگی ­های مهم کارکنان است که در آن، کارکنان از مهارت­ها و مشارکت خود برای رشد و پیشرفت و کسب فرصت استفاده می­کنند. مدیران و رهبران باید کارکنان خود را کوچ کنند تا آن­ها به خودباوری شغلی برسند و به توسعه مداوم شغلی بپردازند.

در شرایط بازار امروز، ایجاد ارزش افزوده کلید موفقیت در کسب و کار است.

کوچینگ موفق به ارزش کارکنان می­افزاید و سپس آنها با ارائه بهترین خود، این ارزش افزوده را به سازمان تزریق می­کنند. کارکنان می­خواهند شاد، سازنده و خلاق باشند و کوچینگ، محیط و شرایطی را فراهم می­سازد تا این اتفاق رخ دهد. کوچینگ همچنین با شناخت ویژگی­های منحصربه­فرد هر کارمند، از تنوع حمایت می­کند.

تحقیقات و تجربه نشان می­دهد که وقتی کارکنان با نگرش و اندیشه­ای مثبت کوچ می­شوند بهتر از زمانی که مدام ارزیابی شده­اند، عمل می­کنند. محققان نیز مشاهده­ کرده­اند که افرادی با نگرش مثبت­تر، احتمال موفقیت بیشتری را در شغل و حرفه خود تجربه می­کنند. کوچینگ منجر به افزایش نگرش مثبت کارکنان به عنوان مولفه اصلی پیشرفت می­ شود و این نگرش مثبت را از طریق حمایت مثبت خود تقویت می­نماید.

نکته آخر اینکه، مهارت­ های کوچینگ باعث ایجاد و ارتقاء عملکرد تیمی و کار گروهی، ایجاد انگیزه در تولید و فروش، بهبود مدیریت و رهبری و همچنین افزایش سطح آگاهی نسبت به وجود تنوع و استفاده از آن می­ گردد. متخصصان منابع انسانی متوجه شده­اند که به ­منظور عملکرد بهینه در آینده، شرکت­ ها نیاز دارند به­جای پر کردن و تکمیل شرح وظایف، کارکنانی متناسب با سازمان خود را استخدام نمایند. این سازگاری و تناسب کارکنان با سازمان از طریق کوچینگ ارزیابی و توسعه می­ یابد. مدیران نیز کارکنان خود را کوچ می­ کنند تا بیشتر به اعتماد به نفس شغلی برسند و شغلشان­ را به ­طور مؤثرتر توسعه دهند.

چه فردی در محل کار کوچ می­کند؟  

امروزه مدیران و رهبران موفق به ­منظور حمایت و ارتقاء عملکرد و توسعه فردی کارکنان، در حال گسترش مهارت­های کوچینگ خود هستند. همچنین، مدیرانی که از مهارت­های کوچینگ بهره ­مند هستند، از کوچینگ خالص به عنوان روشی اساسی برای حمایت و راهنمایی یکدیگر در شرایط چالش ­برانگیز بهره می­برند و به این طریق یکدیگر را کوچ می­ نمایند. درنهایت، مدیران ممکن است در یک وضعیت بازخورد 360 درجه جهت ارزیابی عملکرد، بتوانند با کوچ کردن مافوق­ خود توانایی­شان را در رهبری و مدیریت افزایش دهند.

کوچینگ نه­ تنها زمینه­ای برای بازخورد فراهم می­ آورد، بلکه فرایندی برای حمایت از تغییر رفتار نیز مهیا می ­سازد. بهترین کوچ ­های محل کار افرادی هستند که به­ جای پیروی از یک روش معمول که یکسان و بدون توجه به تفاوت­ های فردی است، سبک و روش کوچینگ خود را درک کرده و آن را توسعه می­ دهند؛ افرادی که می ­دانند چگونه سبک خود را برای کوچ کردن دیگران «انعطاف­ پذیر» کنند و می ­توانند از طریق درک و توسعه مهارت­ها، از فرایند و مفاهیم کوچینگ به ­طور مؤثر استفاده نمایند.

رهبران چگونه مهارت­ ها و صلاحیت ­های کوچینگ مؤثر را توسعه می­ دهند؟

مدیران و رهبران شایستگی خود در کوچینگ را به شیوه ­های زیر توسعه می­ دهند:

  • افزایش آگاهی خود از کوچینگ و مزایای آن و همچنین پذیرفتن مفهوم و فرایند کوچینگ
  • آموختن مفاهیم و ابزارهای کوچینگ
  • شناخت سبک و سطح مهارت کوچینگ خود و آموختن نحوه شناخت ترجیحات دیگران برای کوچ شدن
  • تمرین کوچینگ با استفاده از بهترین ابزارهای کوچینگ و نقاط قوت خودشان و همچنین توسعه و تثبیت مداوم شایستگی کوچینگ خود از طریق بازخورد و کوچینگ مداوم

اگرچه در ابتدا ممکن است برخی مدیران بیشتر و راحت­تر از دیگران به کوچینگ علاقه ­مند شوند و به آن عادت کنند، متوجه می­شویم که مدیران، رهبران و مشتریانی که با آن­ها کوچینگ را کار می­ کنیم، همه از آن لذت می­ برند و درصورتی­که از آنها با استفاده از یک مدل در یافتن و به­ کاربردن نقاط قوت منحصربه ­فردشان در کوچینگ حمایت شود، به کوچ­ های تأثیرگذاری تبدیل خواهند شد. به راستی که کوچینگ شرایطی برد-برد برای هر دو طرفِ کوچ و مراجع فراهم می­ سازد.

منبع: integral.org

برگردان: شیوا احمدزاده

1.5/5 - (2 امتیاز)

شناسنامه مقاله

ناشر

آکادمی‌کوچینگ‌ FCA انگلستان

دسته بندی

تاریخ انتشار

1401٫10٫27

اشتراک گذاری :

عضویت در جمعه نامه

Please wait...

عضویت شما در جمعه نامه ثبت شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنل مورد نظر را انتخاب کنید