۱۲ ویژگی برای کوچ زندگی شدن

۱۲ ویژگی برای کوچ زندگی شدن

کوچ زندگی

شما دارای کدامیک از ۱۲ ویژگی زیر هستید؟

برای این که یک کوچ زندگی حرفه‌ای شوید به مهارت‌های خاص کوچینگ نیاز دارید؛ مهارت‌هایی که توانایی شما را برای کمک به مراجعین‌تان در جهت به دست آوردن بهترین‌ها برای خودشان شامل می‌شود. پاسخ به سؤالات زیر به شما در تشخیص ویژگی‌های اصلی مورد نیازتان جهت کسب اعتبار و موفقیت لازم در این هدف کمک می‌کند.

۱. آیا حاضرید خود را در معرض دریافت آموزش و رشد قرار بدهید؟

ممکن است فکر کنید که همه چیز را درباره کوچینگ و نحوه انجام آن می دانید. حتی ممکن است شما قبلاً به عنوان روانشناس، منتور و یا مشاور کار کرده باشید و صلاحیتتان در این موارد احراز شده‌باشد؛ اما کوچینگ مجموعه مهارت‌های متفاوت و خاصی را شامل می‌شود که تا زمانی‌که آموزش‌های کوچینگ زندگی را در دوره‌ای معتبر نگذرانده باشید، نمی‌توانید درک مناسبی از آن داشته باشید و این که چگونه در عین مکمل بودن برای سایر رشته‌ها، کاملاً با آنها متفاوت است.

۲. آیا رازنگه‌دار هستید؟

مراجع باید بداند که رابطه کوچینگ و هرآنچه که در جلسه بیان می‌شود کاملاً محرمانه نگه داشته می‌شود مگر آنکه شخصاً به شما اجازه درمیان گذاشتن آن را با سایرین بدهد.

این موضوع خصوصاً وقتی مطرح است که کس دیگری به جز مراجع هزینه کوچینگ را پرداخت می‌کند (مانند مواقعی که شرکت یا خانواده هزینه را می‌پردازند). در آن مواقع لازم است که شما در قرارداد اولیه حدومرزهای آنچه را که می‌توانید با طرف سوم پرداخت‌کننده در میان بگذارید خیلی واضح و محکم مطرح کنید.

حرف آخر! شما باید بتوانید رازنگه‌دار باشید.

۳. بی‌طرفی: آیا شما می‌توانید درعین درگیرشدن، سوگیری نداشته باشید؟

یک مهارت اصلی برای کوچینگ این است که به انداره کافی درگیر مسئله بشوید تا بتوانید همدل و مشتاق باشید. با این وجود برای این که واقعاً بی‌طرف باشید باید بتوانید از لحاظ احساسی نسبت به مسئله موجود یا نتیجه آن وابستگی نداشته باشید.

البته شما عقاید و تعصباتی دارید (چه کسی ندارد!). ولی وقتی شما کوچ زندگی می‌شوید باید یاد بگیرید که تعصبات و سوگیری‌های خود را خارج از حرفه کوچینگ نگه‌دارید، یا حداقل مسئولیت آن‌ها را قبول کنید قبل از آن‌که دیدگاه خود را با مراجع درمیان بگذارید. این مطلب به ویژه در مواردی صدق می‌کند که شما مراجعینی دارید که تجربیاتشان شبیه تجربیات شماست. باید به خاطر داشته‌باشید که مراجعین شما با شما فرق دارند و تجربیات آنها و راه‌حل‌های مناسبشان هم با شما متفاوت هستند.

۴. آیا می‌توانید در عین حمایتگر بودن محکم باشید؟

آیا می‌توانید یا می‌خواهید که مراجع را وادار کنید مسئولیت اعمالش را بپذیرد به طریقی که در عین حمایتگر بودن هیچ بهانه‌ای را نپذیرید؟ در جلسه اول خود با مراجعین، به آن‌ها بگویید که هزینه‌ای که پرداخت می‌کنند به منظور آن است که به کمک خودشان مشکلات واقعی را کشف کنید، حتی اگر رویارویی با حقیقت برای آن‌ها ناراحت‌کننده باشد. 

۵. آیا می‌توانید به این سؤال پاسخ دهید: «کوچینگ زندگی چیست» یا «شما چه کاری انجام می‌دهید»؟

قرار است در یک مهمانی یا رویداد خبری از شما بپرسند: «خب کوچینگ زندگی چیست؟» یا «شما چه کاری انجام می‌دهید؟». آیا شما آمادگی پاسخ دادن دارید؟

اگر می‌خواهید تأثیر گذار باشید باید بتوانید به راحتی و شفاف به این سؤال پاسخ دهید و برای بسیاری از کوچ‌ها این کار آسان نیست. همین امر به‌طور بالقوه باعث از دست رفتن اعتبار شما و کوچینگ می‌شود.

۶. آیا به اصول اخلاقی سخت در کوچینگ زندگی پایبند هستید؟

اصالت و پایبندی به اصول اخلاقی در قلب یک کوچینگ زندگی مناسب قرار دارد؛ بنابراین شما باید با دستورالعمل‌های اخلاقی کوچینگ زندگی مانند آنچه که در اینجا از سوی فدراسیون بین المللی کوچینگ (International Coaching Federation (ICF)) بیان شده آشنا شوید و آن‌ها را به کار ببندید.

۷. آیا می‌توانید قضاوت نکنید؟

اگر شوق کوچ زندگی شدن دارید، باید نسبت به سایرین و با تمام کاستی‌هایی که دارند؛ با پذیرش و احترام بسیار زیاد برخورد کنید و تمام سعی خود را به کار بندید تا سوگیری‌ها و قضاوت‌های شما در کارتان وارد نشوند.

به هرحال، شما می‌توانید تصمیم بگیرید با مراجعینی که مشخصاً عقاید یا رفتارهایی دارند که برای شما غیرقابل‌پذیرش هستند، با ارزش‌های شما در تناقض هستند و یا اینکه با آن‌ها احساس راحتی ندارید کار کنید یا نکنید! (قطعاً پیشنهاد ما اینست که کار نکنید!)

محدودیت‌های خودتان را به عنوان یک کوچ بشناسید و بفهمید که چه زمانی لازم است قبول کنید که شما با مراجع موردنظر هماهنگی ندارید و یا ممکن است لازم باشد وی را به یک درمانگر یا مشاور ارجاع بدهید.

۸. آیا از مهارت‌های شنونده خوب بودن برخوردارید؟

یکی از مهم‌ترین مهارت‌های لازم برای کوچینگ زندگی، توانایی مشاهده و شنیدن خوب است. این امر مستلزم شنیدن و دیدن چیزهایی است که اغلب بیان نمی‌شود و کمک می‌کند تا تمرکز شما بر مسائل واقعی مراجع قرار گیرد. این یکی از قابلیت‌های اصلی یک کوچ همدل و دارای بصیرت درونی است. اگر شما معتقدید فاقد این توانمندی هستید، خبر خوب اینکه می‌توانید آن را پرورش دهید. همچنان‌که ساعت‌های بیشتری را صرف دریافت سطح عمیق‌تری از آموزش می‌کنید، شما فعالانه‌تر گوش خواهید داد.

۹. آیا اجازه می‌دهید که مراجع کار را انجام بدهد؟

کوچینگ زندگی اساساً توسط فرد مراجع هدایت می‌شود. آن‌ها فرمان را در دست دارند؛ شما سؤال می‌کنید، تشویق و راهنمایی می‌کنید، به چالش می‌کشید ولی هرگز به آنان اصرار نمی‌کنید که مسیر مشخصی را درپیش بگیرند، مگر آن‌که آن‌ها آمادگی لازم را داشته‌باشند و آن را مسیر مناسب خود بدانند.

یکی از مهم‌ترین مهارت‌های کوچینگ این است که مراقب تمایل ذاتی خود برای نصیحت، کنترل و اداره کردن مراجعین خود باشید حتی در زمانی که به نظر شما آنچه باید انجام بشود کاملاً واضح است.

معتقدم شما ممکن است گاهی پیشنهادهایی را ارائه کنید تا مراجع به تفکر وادار شود اما این امر هرگز نباید شکل نصیحت یا توصیه به خود بگیرد.

۱۰. آیا می‌توانید اعتبار کار را به فرد مراجع دهید؟

آیا قادرید بدون نیاز به دریافت تقدیر و تشکر کوچ نمایید؟ یک کوچ خوب نمی‌خواهد صاحب اعتبار پیشرفت‌های مراجعینش باشد. در عوض، یک کوچ زندگی واقعاً مهارت‌های مراجعین را تحسین می‌کند و اجازه می‌دهد آن‌ها کاملاً صاحب اعتبار موفقیت‌های خود باشند. به هرحال، این امر جایگزین ارزش ستایشی نمی‌شود که آن‌ها از کار شما می‌کنند. جایی که آن‌ها این ستایش‌ها را می‌توانند عمیقاً بیان کنند در توصیه نامه‌هایشان است. 

۱۱. آیا شما در روش کوچینگ و ارتباطتان انعطاف‌پذیر هستید؟

هریک از ما طبیعتاً شیوه مطلوب خودمان را برای کوچینگ داریم. بعضی تمایل به کوچینگ حضوری دارند و برخی کوچینگ تلفنی یا آنلاین را ترجیح می‌دهند. یکی از مهارت‌های کلیدی کوچینگ تمایل به انعطاف‌پذیری در مورد همه روش‌هاست.

اگرچه کوچینگ آنلاین برای بسیاری از مردم طبیعی به نظر نمی‌رسد، سهم عظیمی از کوچینگ در حال حاضر، علی الخصوص در زمان پاندمی کوید-۱۹، با استفاده از تلفن یا به صورت آنلاین از طریق اسکایپ، زوم یا نرم‌افزارهای مشابه انجام می‌گیرد.

۱۲. آیا خود شما کوچ شده‌اید؟

اگر بعد از مرور چک‌لیست مهارت‌های کوچینگ، فکر می‌کنید که مهارت‌های کلیدی کوچینگ در شما وجود دارد و یا می‌توانید آنها را به دست آورید و برای کوچ زندگی شدن هیجان‌زده شده‌اید؛ لحظه‌ای تأمل کنید و موارد زیر را قبل از ترک شغل فعلی‌تان درنظر بگیرید.

آیا خود شما کوچ شده‌اید؟ (تا به حال کوچ داشته‌اید؟)

اگر نه شدیداً توصیه می‌کنم که چند جلسه کوچینگ را با یک کوچ آموزش دیده بگذرانید. مطمئن شوید که کوچ در یک مدرسه کوچینگ معتبر آموزش دیده است. تجربه کردن یک کوچینگ خوب توسط یک کوچ شایسته به شما دیدگاه درستی در خصوص اینکه کوچینگ زندگی به چه معناست خواهد داد.

نویسنده: WENDY BUCKINGHAM
HTTPS://WWW.LIFECOACHINGPROFESSIONALLY.COM
ترجمه: الهام مظاهری

4.9/5 - (9 امتیاز)

شناسنامه مقاله

ناشر

آکادمی‌کوچینگ‌ FCA انگلستان

تاریخ انتشار

1399٫12٫25

اشتراک گذاری :

عضویت در جمعه نامه

Please wait...

عضویت شما در جمعه نامه ثبت شد

13 پاسخ

  1. مقاله خوبی بود و مهم‌ترین ویژگی اش این بود که آدم را از دوراهی انتخاب خلاص میکنه و تکلیف خودت را میفهمی که شروع کنی و لایف کوچ بشی یا نه.

  2. مقاله جالبی بود یه نگاه جامع و مختصر به کوچینگ داشت و البته آموزنده
    متشکرم

  3. راهنمای بسیار خوبی بود ، امید که بتوان بخوبی مورد استفاده قرار گیرد. چه در زندگی شخصی و چه در اقدام برای کوچ زندگی بودن. ممنون

  4. از شما سپاسگزارم که با گوشزد کردن مطالب ارزنده، باعث شدید که در مسیر کاریمان چه زمانی که کوچ می شویم، وچه زمانی که کوچ میکنیم آگاه تر، ومسولیت پذیرتر باشیم. متشکرم. امیرمقصدحق

  5. می شه لطفا مورد پایبندی به اصول اخلاقی سخت در کوچینگ زندگی رو توضیح بدید و یک لینک براش ایجاد کنید

  6. این مقاله نه تنها برای همه کوچها خواندنش آموزنده است،بلکه کوچهای زندگی دقت بیشتری برروی عبارات آن داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنل مورد نظر را انتخاب کنید