چرایی و چگونگی ایجاد فرهنگ کوچینگ

چرایی و چگونگی ایجاد فرهنگ کوچینگ

کوچینگ

خوب، فرهنگ کوچینگ چیست؟

فرهنگ کوچینگ جایی‌ست که در آن رهبران و مدیران از کارکنان برای رشد، شکوفایی و عملکردشان، از طریق گفتگوهای مؤثر و ارائه بازخورد صادقانه که بر پایه اعتماد است، حمایت می‌‌نمایند. 

چرا باید فرهنگ کوچینگ داشته باشید؟

به طور قطع، تغییری در دنیای توسعه سازمانی در جریان است؛ یک آگاهی رو به رشد که آموزش به تنهایی، آن تغییر پایدار را ایجاد نمی‌‌نماید.این آگاهی، منجر به دگرگونی در نگرش نسبت به کوچینگ می‌شود. به طور روزافزون، سازمان‌ها متوجه می‌شوند که در بلندمدت، چگونه گفتگوهای کوچینگی می‌تواند نقش اساسی در ایجاد اعتماد، هدایت عملکرد و تغییر رفتارها ایفا کند.شواهد بسیار زیادی وجود دارد که نقش فرهنگ کوچینگ را نه تنها در توسعه اعتماد درون سازمان، بلکه در ایجاد عملکرد بالا نشان می‌دهد و به همین دلیل است که سازمان‌های بیشتری، فرهنگ کوچینگ را در مرکز استراتژی سازمانی خود قرار می‌دهند.

یک کسب‌و کار به 8 دلیل زیر از داشتن فرهنگ کوچینگ نفع می‌برد؛ فرهنگ کوچینگ :

1. می‌تواند بهترین نیروهای مستعد را جذب نماید.

2. نیروهای مستعد را حفظ می‌کند.

3. طرز فکر رشد را توسعه می‌دهد.

4. حس‌تعلق کارکنان در سازمان را افزایش می‌دهد.

5. بهزیستی کارکنان در محل کار را افزایش می‌دهد.

6. منجر به رضایت بیشتر مشتریان می‌شود.

7. اعتماد و فضای امن ایجاد می‌کند.

8. بهره‌وری و عملکرد مالی را افزایش می‌دهد.

 آیا در حال حاضر ضرورتی برای آغاز فرهنگ کوچینگ وجود دارد؟

این سؤال، یک سؤال عالی‌ست. مسلماً ایجاد فرهنگ کوچینگ همیشه یک ایده عالی بوده است. اما در دنیایی که دائماً در حال تحول است، کارکنان امروزی انتظارات متفاوتی نسبت به کارکنان سال‌های گذشته دارند. در عین حال، رفتارهای مورد نیاز برای موفقیت در حال تغییر است.در مجموع، این مسایل باعث تغییر قابل توجهی در نوع فرهنگی می‌شود که سازمان‌ها برای رشد و شکوفایی خود، هم در حال و هم در آینده نیاز دارند. تمرکز بر کسب دانش و مهارت در فرهنگ یادگیری، به سادگی در حال تغییر است. در عوض، شرکت‌های موفق از فرهنگ کوچینگ برای توانمندسازی کارکنان خود و حمایت از آنها برای رشد، شکوفایی و عملکرد استفاده می‌کنند.”کوچینگ یک شیوه قدرتمند برای شکوفایی پتانسیل‌های افراد است، چرا که آنها را با شیوه تفکر خودشان به راه حل مناسب برای خودشان می‌رساند.”

چارچوب فرهنگ کوچینگ چیست؟

برخی از سازمان‌ها فقط بر استفاده از کوچ‌های خارج سازمانی که دارای مدارک معتبر هستند تمرکز می‌کنند، با وجود اینکه این کار ارزشمند است، اما در سازمان فرهنگ کوچینگ پایدار ایجاد نمی‌کند. برای اینکه کوچینگ واقعاً بخشی از فرهنگ سازمان شود، رهبران و مدیران باید توانایی کوچینگ را توسعه دهند. این موضوع به معنای تبدیل‌شدن همه افراد سازمان به کوچ‌های دارای صلاحیت رسمی نیست. بلکه به معنای ایجاد قابلیت و توانمندی کوچینگ در تمام افراد سازمان است، بنابراین رهبران و مدیران باید از جاری‌شدن گفتگوهای کوچینگی در سازمان، اطمینان حاصل نمایند.

استفاده از مزایای کوچینگ، مستلزم تغییر دیدگاه است. این امر، به بیش از حضور گاه‌به‌گاه یک کوچ یا تمرکز فعالیت‌های کوچینگ بر روی گروهی از افراد در سازمان نیاز دارد.برای ایجاد یک فرهنگ کوچینگ واقعی، کوچینگ باید بخشی از وجود کل سازمان شود. علاوه بر توسعه توانایی کوچینگ در رهبران و مدیران، کوچینگ باید از سطح بالای سازمان تا سطوح پایین، جاری و حمایت و کوچینگ هم‌سطح تشویق شود. بازخورد باید به بخشی از زندگی روزمره سازمان تبدیل شود.

با توجه به تجربیات من و تحقیقات موجود، پنج عامل اساسی برای ایجاد یک فرهنگ کوچینگ واقعی در سازمان وجود دارد :

1. مدیریت ارشد از کوچینگ حمایت کرده و زمان، فضا و منابع لازم را برای کوچینگ فراهم ‌کند.

2. رهبران و مدیران توانایی کوچینگ را دارند.

3. کوچینگ و بازخورد، بخشی از زندگی روزمره سازمان است.

4. گفتگوهای کوچینگی باعث ایجاد اعتماد و منجر به عملکرد بالا می‌شود.

5. همه افراد سازمان، به کوچینگ دسترسی دارند. این امر به معرفی و پرورش چهار رکن اصلی توسعه در سازمان منجر می‌شود:

i) آموزش کوچینگ برای مدیران و رهبران در سراسر سازمان.

ii) کوچ‌های درون سازمانی. (که در دسترس همه کسانی که در سازمان به کوچ نیاز دارند، هستند)

iii) کوچ‌های خارج سازمانی که برای ارائه خدمات به مدیران اجرایی در سازمان با آنها قرارداد بسته شده است.

iv) قهرمانان داخل سازمان که فرهنگ کوچینگ را در هر سطحی از سازمان هدایت می‌کنند.

ایجاد فرهنگ کوچینگ به معنای ایجاد حمایت گسترده از قدرت کوچینگ و ایجاد یک طرز فکر رشد در سازمان برای حمایت و تشویق گفتگوهای کوچینگی روزمره در سراسر سازمان است. برای حمایت از این سفر، تحقیقات و تجربیات گسترده به هفت مرحله ساده برای ایجاد فرهنگ کوچینگ پایدار رسیده است:

مرحله ۱ – نتایج دلخواه را از شروع کار ببینید:

رهبران ارشد باید مسایل کسب‌و‌کار را درک کنند و آن را بپذیرند و زمان، انرژی و منابع مالی را برای کوچینگ فراهم نمایند. این مرحله، حیاتی‌ترین مرحله این فرآیند است.

مرحله 2- استراتژی را تعریف کنید:

استراتژی را خلق کنید که همه چیزهایی را که برای ایجاد فرهنگ کوچینگ در سازمان لازم است را مورد تأکید قرار می‌دهد. این استراتژی باید با ارزش‌ها و اهداف سازمانی همسو باشد و ردیف بودجه مورد نیاز برای اجرای آن را به همراه سیستم‌ها، سیاست‌ها و فناوری‌ها برای اجرای عملی و اندیشیده شده، تعریف نماید.

مرحله 3- درگیرکردن کسب‌و‌کار به صورت گسترده‌تر:

این مرحله شامل ایجاد علاقه و هیجان در مورد ایجاد فرهنگ کوچینگ است. استراتژی را به گونه‌ای مطرح کنید که کارکنان بتوانند منافع آن را برای خود ببینند و به آن علاقه‌مند شوند. اطمینان حاصل نمایید که منابع مناسب برای اجرای استراتژی تأمین شده‌اند. شبکه‌ای از قهرمانان تغییر ایجاد کنید که به پشتیبانی داخلی فرهنگ کوچینگ ادامه می‌دهند.

مرحله 4 – توانایی کوچینگ در داخل سازمان را افزایش دهید:

طرز فکر و توانایی استفاده از مهارت های‌کوچینگ را در سراسر سازمان ایجاد کنید. سه پایه اصلی فرهنگ کوچینگ را در سازمان ایجاد کنید (توانایی گفتگوی کوچینگ در رهبران و مدیران، کوچ داخلی و کوچ خارج از سازمان). با در نظرگرفتن نیازهای محیط کار از ابزارهای آموزشی آنلاین، آفلاین و حین کار و تعاملات حضوری بین اعضای تیم استفاده کنید.

مرحله 5- بازخورد مؤثر مستمر:

این امر آگاهی افراد، تیم‌ها و سازمان را افزایش می‌دهد. پیشرفت را در همه سطوح ارزیابی کنید و کوچینگ فردی، تیمی و هم‌سطح را برای شناسایی نقاط کور و برنامه‌ریزی برای تغییر و توسعه افراد در سازمان ترویج کنید.

مرحله 6- ایجاد اعتماد و ایجاد عملکرد بالا:

گفتگوهای کوچینگی را به عنوان روشی برای برقراری ارتباط و مدیریت عملکرد در سازمان نهادینه نمایید. سیستم مدیریت عملکرد را بازمهندسی کنید تا شامل گفتگوهای کوچینگی منظمی باشد که ارتقاء عملکرد را به دنبال دارد و دارای سیستم‌ها، خط‌مشی‌ها و فناوری‌های مورد نیاز برای پشتیبانی از سهولت ثبت اهداف مورد توافق و بازخورد موردبحث در گفتگوهای کوچینگ است. با داشتن کانال‌های ارتباطی باز و شفاف برای دریافت بازخورد در سطوح مختلف، به طور مستمر، اعتماد ایجاد کنید.

مرحله 7- به رشد و عملکرد بالا ادامه دهید:

تغییرات رفتاری مورد نیاز را در سازمان ایجاد کنید تا اطمینان حاصل نمایید که همه به کوچینگ دسترسی دارند. اطمینان حاصل کنید که رهبران و مدیران می‌دانند چگونه از سیستم توسعه عملکرد برای گفتگوهای کوچینگی مؤثر و هدایت عملکرد کارکنان استفاده کنند. به طور مرتب بررسی و ارزیابی کنید که افراد و تیم‌ها در چرخه رشد و عملکرد باشند، به اشتراک‌گذاری داستان‌های موفقیت را در سازمان تشویق کنید و از افرادی که رفتارهای کوچینگی مثبت را به‌کار گرفته‌اند، قدردانی کرده و به آنها پاداش دهید.

تالیف: تیمور میری .MCC

برگردان:نسیم لاهیجی.ACC

5/5 - (1 امتیاز)

شناسنامه مقاله

ناشر

آکادمی‌کوچینگ‌ FCA انگلستان

دسته بندی

تاریخ انتشار

1401٫04٫05

اشتراک گذاری :

عضویت در جمعه نامه

Please wait...

عضویت شما در جمعه نامه ثبت شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنل مورد نظر را انتخاب کنید